Groenteballetjes Pompoen-Wortel met een groenten curry

Groenteballetjes Pompoen-Wortel met een groenten curry
Porties4 PersonenBereidingstijd30 min.

Ingrediënten

 1 kleine bloemkool
 1 sjalot
 1 courgette
 250 ml kokosmelk
 1 groentebouillonblokje
 2 el groene curry pasta
 100 ml water
 240 g kikkererwten
 200 g noedels
 25 g cashewnoten
 4 takjes platte peterselie
 2 el olijfolie
 peper en zout

Bereidingswijze

1

Pel en snijd de sjalot fijn. Kuis de bloemkool en verdeel ze in roosjes. Snijd de courgette over-langs in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze dan in plakjes.

2

Verwarm de helft van de olijfolie in een grote pan en stoof er de sjalotten in aan, voeg de bloemkoolroosjes en de courgette toe. Laat dit een 3 tal minuten garen. Kruimel er het groentebouillonblokje over, voeg het water en de groene currypasta toe. Laat het geheel een 5-tal minuten verder garen en voeg dan de kokosmelk en de kikkererwten toe.

3

Bak de Aoste Groenteballetjes Pompoen-Wortel in een antikleefpan met de rest van de olijf-olie tot ze aan alle kanten mooi gekleurd zijn.

4

Kook de noedels, zoals vermeld op de verpakking, en voeg ze dan toe aan de curry.

5

Kruid indien nodig bij met peper en zout en werk het geheel af met de platte peterselie en de cashewnoten.

Onze onweerstaanbare tip

Ook heerlijk met de Groenteballetjes Spinazie-Broccoli.

aoste_smakelijk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ingrediënten

 1 kleine bloemkool
 1 sjalot
 1 courgette
 250 ml kokosmelk
 1 groentebouillonblokje
 2 el groene curry pasta
 100 ml water
 240 g kikkererwten
 200 g noedels
 25 g cashewnoten
 4 takjes platte peterselie
 2 el olijfolie
 peper en zout

Bereiding

1

Pel en snijd de sjalot fijn. Kuis de bloemkool en verdeel ze in roosjes. Snijd de courgette over-langs in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze dan in plakjes.

2

Verwarm de helft van de olijfolie in een grote pan en stoof er de sjalotten in aan, voeg de bloemkoolroosjes en de courgette toe. Laat dit een 3 tal minuten garen. Kruimel er het groentebouillonblokje over, voeg het water en de groene currypasta toe. Laat het geheel een 5-tal minuten verder garen en voeg dan de kokosmelk en de kikkererwten toe.

3

Bak de Aoste Groenteballetjes Pompoen-Wortel in een antikleefpan met de rest van de olijf-olie tot ze aan alle kanten mooi gekleurd zijn.

4

Kook de noedels, zoals vermeld op de verpakking, en voeg ze dan toe aan de curry.

5

Kruid indien nodig bij met peper en zout en werk het geheel af met de platte peterselie en de cashewnoten.

Groenteballetjes Pompoen-Wortel met een groenten curry