Groenteballetjes Pompoen-Wortel met rijstsalade

Groenteballetjes Pompoen-Wortel met rijstsalade
Porties4 PersonenBereidingstijd30 min.

Ingrediënten

 2 builtjes Basmatirijst
 100 g groene pesto
 3 el pompoenpitten
 1 butternutpompoen
 25 g rucola
 4 takjes tijm
 2 takjes rozemarijn
 2 el olijfolie
 3 el agavesiroop
 peper en zout

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Was de butternutpompoen en snijd hem in gelijke stukken van ongeveer 1,5 x 1,5. Schik de pompoenblokjes op een met bakpapier bedekte ovenplaat en sprenkel er 3 el olijfolie over. Verdeel er de tijm en de rozemarijn over en zet ze in de oven. Na 10 minuten meng je er de agavesiroop en de pompoenpitten onder. Laat nu nog 15 minuten verder karamelliseren in de oven.

3

Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking.

4

Bak de Aoste Groenteballetjes Pompoen-Wortel in een antikleefpan met olijfolie tot ze aan alle kanten mooi gekleurd zijn.

5

Meng de rijst met de groene pesto en de gekarameliseerde pompoen, pompoenpitten. Kruid indien nodig bij met peper en zout. Schik er de Aoste Groenteballetjes Pompoen-Wortel bij en werk af met de rucola.

Onze onweerstaanbare tip

Ook heerlijk met de Spinazie-Broccoli groenteballetjes.

aoste_smakelijk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ingrediënten

 2 builtjes Basmatirijst
 100 g groene pesto
 3 el pompoenpitten
 1 butternutpompoen
 25 g rucola
 4 takjes tijm
 2 takjes rozemarijn
 2 el olijfolie
 3 el agavesiroop
 peper en zout

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Was de butternutpompoen en snijd hem in gelijke stukken van ongeveer 1,5 x 1,5. Schik de pompoenblokjes op een met bakpapier bedekte ovenplaat en sprenkel er 3 el olijfolie over. Verdeel er de tijm en de rozemarijn over en zet ze in de oven. Na 10 minuten meng je er de agavesiroop en de pompoenpitten onder. Laat nu nog 15 minuten verder karamelliseren in de oven.

3

Kook de rijst zoals vermeld op de verpakking.

4

Bak de Aoste Groenteballetjes Pompoen-Wortel in een antikleefpan met olijfolie tot ze aan alle kanten mooi gekleurd zijn.

5

Meng de rijst met de groene pesto en de gekarameliseerde pompoen, pompoenpitten. Kruid indien nodig bij met peper en zout. Schik er de Aoste Groenteballetjes Pompoen-Wortel bij en werk af met de rucola.

Groenteballetjes Pompoen-Wortel met rijstsalade