Groenteballetjes Spinazie-Broccoli met wortelstoemp en gebakken rundsreepjes

Groenteballetjes Spinazie-Broccoli met wortelstoemp en gebakken rundsreepjes
Porties4 PersonenBereidingstijd30 min.

Ingrediënten

 600 g bloemig aardappelen
 400 g wortelen
 1 groentebouillonblokje
 1 sjalot
 200 g prinsessenboontjes
 200 g sugarsnaps
 3 sticks platte peterselie
 4 sticks tijm
 1 laurierblad
 1 tbsp olijfolie
 400 g rundvlees
 nootmuskaat
 peper en zout

Bereidingswijze

1

Schil en kook de aardappelen gaar in koken, gezouten water met tijm, laurier en het bouillonblokje.

2

Schil en snijd de wortels in plakjes en stoom ze gaar in een stoommandje.

3

Giet de aardappelen af en zet de kom terug op het vuur. Voeg er de gestoomde wortelblokjes bij en prak alles tot een stoemp. Meng er nu de boter, peper, zout en nootmuskaat onder.

4

Kuis de prinsessenboontjes en snijd ze in 2. Stoom ze samen met de sugarsnaps gaar. Schrik ze in ijswater, zo behouden ze hun frisse groene kleur.

5

Pel en snijd de sjalot fijn. Stoof ze aan in een beetje olijfolie en voeg er dan de boontjes, sugarsnaps en de gehakte platte peterselie aan toe. Kruid goed af met peper en zout.

6

Bak de Aoste Groenteballetjes Spinazie-Broccoli in een antikleefpan met olijfolie tot ze aan alle kanten mooi gekleurd zijn.

7

Bak het rundvlees in de olijfolie en kruid met peper, zout en verse tijm.

8

Snijd het rundvlees in plakjes en serveer ze samen met de stoemp, boontjes en Groenteballetjes.

Onze onweerstaanbare tip

Ook lekker met de Groenteballetjes Pompoen-Wortel. En even lekker zonder rundsreepjes!

aoste_smakelijk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ingrediënten

 600 g bloemig aardappelen
 400 g wortelen
 1 groentebouillonblokje
 1 sjalot
 200 g prinsessenboontjes
 200 g sugarsnaps
 3 sticks platte peterselie
 4 sticks tijm
 1 laurierblad
 1 tbsp olijfolie
 400 g rundvlees
 nootmuskaat
 peper en zout

Bereiding

1

Schil en kook de aardappelen gaar in koken, gezouten water met tijm, laurier en het bouillonblokje.

2

Schil en snijd de wortels in plakjes en stoom ze gaar in een stoommandje.

3

Giet de aardappelen af en zet de kom terug op het vuur. Voeg er de gestoomde wortelblokjes bij en prak alles tot een stoemp. Meng er nu de boter, peper, zout en nootmuskaat onder.

4

Kuis de prinsessenboontjes en snijd ze in 2. Stoom ze samen met de sugarsnaps gaar. Schrik ze in ijswater, zo behouden ze hun frisse groene kleur.

5

Pel en snijd de sjalot fijn. Stoof ze aan in een beetje olijfolie en voeg er dan de boontjes, sugarsnaps en de gehakte platte peterselie aan toe. Kruid goed af met peper en zout.

6

Bak de Aoste Groenteballetjes Spinazie-Broccoli in een antikleefpan met olijfolie tot ze aan alle kanten mooi gekleurd zijn.

7

Bak het rundvlees in de olijfolie en kruid met peper, zout en verse tijm.

8

Snijd het rundvlees in plakjes en serveer ze samen met de stoemp, boontjes en Groenteballetjes.

Groenteballetjes Spinazie-Broccoli met wortelstoemp en gebakken rundsreepjes