Groenten penne by Evy Gruyaert

Porties1 portie

Ingrediënten

 500 g penne
 olijfolie
 5 medium wortelen
 2 kleine courgettes
 2 grote preistengels
 2 grote tomaten
 1 grote ui
 1 sjalot
 1 prik passata
 kruiden (waar heb je zin in?)
 peper en zout
 groentenbouillon
 Aoste Groenteballetjes Spinazie-Boerenkool en Broccoli
 Aoste Groenteballetjes Pompoen-Wortel
 2 Aoste Spinazieburgers
 2 eitjes

Bereidingswijze

1

Kook de penne al dente.

2

Stoom of stoof de worteltjes in olijfolie tot ze gaar zijn. Doe hetzelfde met de prei en de courgette.

3

Snijd de ui en de sjalot fijn en stoof.

4

Roer en kruid met peper en zout. Voeg verse kruiden toe (peterselie, bieslook, salie..) of ene klein potje pesto.

5

Laat zachtjes pruttelen op een medium vuur.

6

Voeg de penne toe aan de saus en laan nog even meegaren.

7

Bak intussen de burgers en/of de balletjes mooi bruin aan.

8

Serveer en smullen maar!

Lekker met wat Parmezaanse kaasschilfers of gegrilde pijnboompitjes.

Smakelijk!