Oosterse Vegetarische Balletjes by Kjell Jansen
Porties1 Serving

Ingrediënten

Gerecht
 Aoste vegetarische groenteballetjes Spinazie-Boerenkool en Broccoli
 140 g quinoa
 4 dl water
 vegetarische bouillon (naar smaak)
 1 el olijfolie
 1 halve ui
 2 handenvol geraspte wortelen
 1 tomaat
 1 avocado
 1 tl limoensap
 2 wortelen in fijne reepjes gesneden
 koriander
Dressing
 2 el rijstazijn
 1 el honing
 4 el olijfolie
 1 el sesamolie

Bereidingswijze

1

Kook de quinoa in het water met bouillon volgens de verpakking.

2

Doe een sheutje olijfolie in een pan en bak de Aoste Vegetarische Groenteballetjes.

3

Snijd de rode ui fijn en de tomaat in schijfjes of partjes.

4

Snijd het vruchtvlees van de avocado in schijfjes of blokjes. Besprenkel met limoensap (of citroen als je geen limoen hebt).

5

Voor de dressing meng je alle ingrediënten en roer goed door.

6

Voeg alle ingrediënten samen op een bord, inclusief de wortelen. Serveer met (of zonder) de dressing, en werk af met korianderblaadjes.

Onze onweerstaanbare tip

Ben je niet zo een fan van rauwe ui in salades, dan kun je hem eruit laten of een tijdje laten weken in azijn.

Smakelijk!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print