Uientaart met Filet de Saxe
Porties2 PersonenBereidingstijd20 min.

Ingrediënten

 500 g tarwemeel
 1 pakje tarwemeel
 1 pakje droge gist
 1 tl suiker
 250 ml room
 2 uien
 150 ml lauwe melk
 1 el olijfolie
 1 tl suiker
 zout, peper & nootmuskaat

Bereidingswijze

1

Meng 2 eetlepels bloem met de gist, de suiker en
100 ml lauw water. Bedek het geheel en laat het 10 min op een warme plek rusten.

2

Kneed de resterende bloem door de gist mix, met nog 1/2 theelepel zout en een beetje melk. Laat het 1 uur bedekt rusten.

3

Snij de ui dwars in de lengte in dunne reepjes. Verhit de olie in een pan en bak de ui 3-4 minuten.

4

Snij de AOSTE Filet de Saxe® in reepjes, meng met de ui en bak nog 1-2 minuten.

5

Breng de room op smaak met zout, peper en nootmus- kaat. Verwarm de oven voor op 220°C, en bekleed een bakplaat met bakpapier.

6

Verdeel het deeg in twee porties en rol uit tot een ovaal. Beleg het deeg met de room, de uien en de AOSTE Filet de Saxe® en bak goudbruin in de oven gedurende 20-25 minuten.

Onze onweerstaanbare tip

Experimenteer met kruiden (bijvoorbeeld rozemarijn) of rode uien!

aoste_smakelijk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print