Vegetarische balletjes door @welowcook
Porties1 Serving

Ingrediënten

 Aoste Groenteballetjes Pompoen-Wortel
 1 grote wortel
 1 preistengel
 4 selderijstengels
 10 krielaardappelen
 1 grote sjalot
 1 teentje look
 1 teentje look
 1 liter groentebouillon (2 blokjes)
 2 eetlepels boter
 1 laurierblaadje
 200 ml room
 een bos platte of gekrulde peterselie

Bereidingswijze

1

Breng 1 liter water aan de kook. Voeg de 2 groentebouillonblokjes toe, samen met de balletjes en het laurierblaadje.

2

Laat de twee eetlepels boter smelten in een grote kookpot. Voeg de fijngesneden sjalot en geplette look toe.

3

Snijd de wortel, de prei en de selderij in stukjes. Schil de krielaardappelen en snijd ze in (niet al te kleine) stukjes.

4

Voeg alle groenten toe aan de sjalot en de look in de kookpot. Stoof ze een tiental minuutjes aan.

5

Haal de balletjes uit de bouillon en giet de bouillon in de kookpot bij de groenten. Laat gedurende 5 minuten zachtjes koken met het deksel op de pot.

6

Voeg daarna de balletjes, de room en de gehakte peterselie toe en laat nog een tiental minuutjes zachtjes koken. Kruid af met peper en zout.

Onze onweerstaanbare tip

Zin in een variatie? Kies voor één van de andere Aoste Groenteballetjes uit het assortiment.

Smakelijk!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print