Hiermee verras je iedereen borrelplank

Hiermee verras je iedereen borrelplank

Budget:

Bereidingstijd:

15 min.

Soort gerecht:

Aperitiefhapje

Bereidingswijze:

Oven

Ingrediënten

  • Feta-watermeloen cubes met balsamico creme: 200 g feta, 1/4 watermeloen, 10 gram basilicum, 3 el crema di balsamico, cocktailprikkers.
  • Gepaneerde geitenkaasbolletjes: 200 gram zachte geitenkaas, 30 gram Aoste Bistro Patron, 95 gram pistachenoten.
  • Mini tortilla-schuitjes met zure room en groene pepers: 100 gram tortillachips, 50 gram maïs, 30 gram Aoste Bistro Patron, 100 ml zure room, 3 stengels bosui, 1 jalapeño.
  • Overjarige kaas met gegrilde druiven: 200 gram overjarige kaas, 250 gram blauwe pitloze druiven.
  • Wortelsnacks met bietenhummus: 200 gram wortels, 150 gram kikkererwten, 2 voorgekookte bietjes, 1 teentje knoflook, 0,5 theelepel komijn, sap van een halve citroen.

Bereidingswijze

  1. Feta-watermeloen cubes met balsamico creme: Snijd de watermeloen in gelijke plakken en vervolgens in blokjes. Snijd de feta in blokjes even groot als de watermeloen. Prik een blokje feta aan een prikker, een blaadje basilicum en eindig met watermeloen. Sprenkel de balsamico crème als laatste over de spiesjes.
  2. Gepaneerde geitenkaasbolletjes: Prak de geitenkaas tot een egale massa. Verwijder het velletje van de Aoste Bistro Patron en snijd de worst in kleine blokjes. Meng met de geitenkaas. Pel de pistache nootjes en hak fijn. Draai balletjes van de geitenkaas en rol door de gehakte pistache nootjes.
  3. Mini tortilla-schuitjes met zure room en groene pepers: Verwijder het velletje van de Aoste Bistro Patron en snijd de worst in kleine blokjes. Hak de maïs, bosui en jalapeño fijn en meng met de worst. Verdeel de tortilla chips over de plank en schep op iedere tortilla een schepje zure room. Garneer met het maïs, bosui, worst en jalapeño mengsel.
  4. Overjarige kaas met gegrilde druiven: Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de druiventrossen over de bakplaat. Plaats in de voorverwarmde oven en bak 20-30 minuten. Brokkel de overjarige kaas in stukjes en leg op de plank met de gedroogde druiven.
  5. Wortelsnacks met bietenhummus: Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de bietjes in stukken. Pers het sap van de citroen, meng met de kikkererwten, bietjes, het citroensap, de knoflook en de komijn. Maal in een keukenmachine of pureer met een staafmixer tot een egaal mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de wortels en snijd in reepjes. Verdeel de bietenhummus in een schaaltje en serveer met de wortelreepjes.
vriendenplank

Sorry, the comment form is closed at this time.