Quiche

Bourgondische taart met Salami 100% Kip

Ingrediënten:

– 4 eieren
– 125g gesmolten boter
– 250g tarwemeel
– 300g slagroom
– 150g Epoisses (Franse kaas)
– 1 appel (ca. 200g)
– 1 eetlepel boter voor de taartvorm
– 3 eetlepels geroosterde hazelnoten schijfjes
– peper, zout & nootmuskaat
– 100g Aoste Salami 100% Kip

Bereidingswijze:

  • Roer 1 ei met 1 theelepel zout en boter, voeg bloem en kneed tot een glad deeg. Wikkel het deeg in folie en leg het in de koelkast gedurende 1 uur.
  • Meng de zure room met de overgebleven eieren, zout, peper en nootmuskaat. Snijd de Epoisses in kubussen. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Snij de Aoste Kippensalami in stukjes. Meng de kaas, appel en salami met de verse room. Verwarm de oven tot 200 graden.
  • Vet de taartvorm met boter. Leg het deeg in de taartvorm, giet het crème fraîche mengsel erover. Bak de taart lichtbruin op de middelste plaat van de oven gedurende 25 – 30 minuten. Bestrooi met hazelnoot schijfjes en serveer.

Onze onweerstaanbare tip:

In plaats van Epoisses kunt u ook een andere pittige schimmelkaas gebruiken!

Post a Comment