Bourgondische taart met Salami 100% Kip

Bourgondische taart met Salami 100% Kip
Porties4 PersonenBereidingstijd20 min.

Ingrediënten

 150 g Epoisses de Bourgogne kaas
 3 el geroosterde hazelnootschijfjes
 125 g gesmolten boter (afgekoeld)
 250 g tarwemeel
 300 g slagroom
 1 appel
 1 el boter om in te vetten
 versgemalen peper, zout en nootmuskaat

Bereidingswijze

1

Roer 1 ei met 1 theelepel zout en de boter. Voeg de bloem toe en kneed tot een glad deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het in de koelkast gedurende 1 uur.

2

Meng de zure room met de overgebleven eieren, zout, peper en nootmuskaat.

3

Snij de Epoisses in kubussen. Schil de appel, verwijder de klokhuis en snij in blokjes.

4

Snij de AOSTE Salami 100% Kip® in stukjes. Meng de kaas, appel en salami met de verse room. Verwarm de oven tot 200°C.

5

Vet de taartvorm met boter. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 1/2 cm dik. Leg het deeg in de taartvorm en giet de vulling erover.

6

Bak de taart lichtbruin in het midden van de oven geduren- de 25-30 minuten. Bestrooi met de hazelnoot en dien meteen op.

Onze onweerstaanbare tip

In plaats van Epoisses kunt u ook een andere pittige schim- melkaas gebruiken!

aoste_smakelijk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Ingrediënten

 150 g Epoisses de Bourgogne kaas
 3 el geroosterde hazelnootschijfjes
 125 g gesmolten boter (afgekoeld)
 250 g tarwemeel
 300 g slagroom
 1 appel
 1 el boter om in te vetten
 versgemalen peper, zout en nootmuskaat

Bereiding

1

Roer 1 ei met 1 theelepel zout en de boter. Voeg de bloem toe en kneed tot een glad deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het in de koelkast gedurende 1 uur.

2

Meng de zure room met de overgebleven eieren, zout, peper en nootmuskaat.

3

Snij de Epoisses in kubussen. Schil de appel, verwijder de klokhuis en snij in blokjes.

4

Snij de AOSTE Salami 100% Kip® in stukjes. Meng de kaas, appel en salami met de verse room. Verwarm de oven tot 200°C.

5

Vet de taartvorm met boter. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 1/2 cm dik. Leg het deeg in de taartvorm en giet de vulling erover.

6

Bak de taart lichtbruin in het midden van de oven geduren- de 25-30 minuten. Bestrooi met de hazelnoot en dien meteen op.

Bourgondische taart met Salami 100% Kip